Düzce, 1999 yılında il statüsü kazanmış, Batı Karadeniz’de bulunan şirin ve yemyeşil bir şehirdir. 2016 yılında yapılan nüfus sayımına göre 370.371 kişinin yaşadığı Düzce, Karadeniz kıyısına paralel dağlara sahiptir. 1999 yılında yaşanan yıkıcı deprem sonucunda şehir ekonomik açıdan büyük darbe almıştır. Güzümüzde, sanayi faaliyetlerinin yanı sıra tarım, hayvancılık ve ormancılık halkın temel geçim uğraşları arasında yer almaktadır. Şehrin iki metropol kent arasında yer alması da ekonomik yapısını daha dinamik kılmaktadır.” Batı Karadeniz’de ayakta kalan tek antik kent olması Düzce’yi tarihî açıdan da ayrıcalıklı bir konuma getirmektedir.
Mutlaka görmeden dönmek istemeyeceğiniz bölgelerimiz…
Batı Karadeniz’in ayakta kalan tek antik kenti olan Düzce’nin tarihi, M.Ö. 1390-800 yılları arasında hüküm süren Hitit (Eti) Medeniyeti’ne kadar uzanır.
Akçakoca ve çevresinin tarihi hakkında kesin bilgi ve belgeler olmamakla birlikte, bölgede yapılan kazılar ve kapsamlı araştırmalar sonucunda elde edilen veriler, M.Ö. 1200 yılına dek dayanmaktadır.
İlçenin, tarih öncesi insan yaşantısına dair kesin delil ve kalıntılar bulunmamasına rağmen, sahip olduğu coğrafi konumu ve tabiatı itibariyle ilkçağlardan itibaren insan yaşamına ve yerleşmesine uygun bir yöre olarak karşımıza çıkmaktadır.
Konuralp, tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen bir Düzce beldesidir. Bizans ve Osmanlı dönemine ait eserlere ev sahipliği yapar, turistler için ilgi çekici bir duraktır.
İlçeden geçen Büyük Melen Nehri üzerinde kasım ve mart ayları arasında rafting ve kano sporlarını yapmak mümkündür. Dokuzdeğirmen köyünde bu amaca yönelik olarak kurulmuş birçok tesis bulunmaktadır.
Yığılca ilçesi, 640 km² yüzölçümü ile ilimizin en büyük yüzölçümüne sahip ilçesidir. Kuzeyde Zonguldak, doğu ve güneyde Bolu illeri, güneybatıda Kaynaşlı, batıda Merkez ilçe, kuzeybatıda ise Akçakoca ilçeleriyle ile komşudur.
Batı Karadeniz bölgesinde Düzce İline bağlı 3 Beldeden biri olan Beyköy;1992 yılında Belediye olmuştur. Düzce kentine 7 km uzaklıkta olup önemli bir coğrafi konuma sahiptir. Bunun yanı sıra Beyköy’e idari açıdan bağlı 19 Köy bulunmaktadır.
Kaynaşlı’nın köklü tarihi, Düzce-Bolu bölgesinin tarihi ile birlikte; Bitinyalılar, Roma-Bizans, Osmanlılar ve Cumhuriyet dönemleri olarak ele alınmaktadır.
Tarihi ve İdari Yapısı: Gümüşova ilçesi 1321 yılında Osman Bey'in silah arkadaşı Konuralp Gazi tarafından Düzce ve Üskübü ile birlikte fethedilmiştir. Bu bölge yerleşim yeri olarak Fatih Sultan Mehmet döneminden itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
Daha öncesinin Çilimli bölgesindeki yaşama ait eser, kalıntı ve kaynak mevcut değildir. Osmanlı Tarihinin ilk yazılı tarih kitabı olarak kabul edilen ve tüm tarihçilerin birinci elden kaynağı olan Aşıkpaşazâde’nin Tevarih-i Âli Osman’ında (Prusias) Düzbazar’ın fethi bahsi şöyle anlatılmaktadır.
Düzce'de Doğa Hakkında Her Şey...
16 Yer
Düzce'de Kültür Sanat Hakkında Her Şey...
21 Yer
4 Yer
9 Yer
2 Yer
11 Yer
0 Yer
4 Yer